Det har jeg! Flere ganger. Namnam. Den består av marengsbunn, nøtter, noe sjokolade og Kahlua-krem. Har tenkt at det må gå an å bake sånn sjøl, og etter litt googling fant jeg ei oppskrift som kunne ligne. Dette var lenge siden, men nå har jeg oversatt og justert oppskrifta litt, og idag var testbakedagen!:o)
Resultatet ble godt, lekkert (syns jeg), mektig, og ganske likt originalen (nå er det lenge siden jeg har spist kake på Bacchus, så det er litt vanskelig å vurdere). Hvis jeg skulle endra noe, så er det å kutte litt ned på kremost/smør-blandinga i kremen - for dette var veldig mektig! Tror jeg vil prøve det neste gang.
Jeg laga halv porsjon denne gangen, siden vi er en liten husholdning og ikke venta gjester. Så kaka på bildet her er ca 17 cm i diameter.
Her er oppskrifta om noen har lyst å prøve:
Kahlua-kake
Marengsbunner:
2,5 dl hakkede hasselnøtter
4 eggehviter
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts hvitvinseddik
2,5 dl hakkede hasselnøtter
4 eggehviter
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts hvitvinseddik
200 g mørk sjokolade, hakket
60 g smør
Kahlua-krem:
125 g kremost, romtemperert
60 g smør, romtemperert
¾ dl sukker
0,6 dl Kahlua
3 dl kremfløte
Hakk hasselnøttene, halvparten fint, og halvparten grovt (=hver nøtt i ca 3-4 biter).
Pisk eggehvitene til det danner seg myke topper. Tilsett sukker litt og litt og pisk godt til eggehviten er stiv og blank. Fold inn vaniljesukker, eddik og de finhakkede hasselnøttene. Spre massen i sirkler på 23 cm på to brett kledd med bakepapir. Strø de grovhakkede nøttene jevnt utover. Stek på 175 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl.
¾ dl sukker
0,6 dl Kahlua
3 dl kremfløte
Hakk hasselnøttene, halvparten fint, og halvparten grovt (=hver nøtt i ca 3-4 biter).
Pisk eggehvitene til det danner seg myke topper. Tilsett sukker litt og litt og pisk godt til eggehviten er stiv og blank. Fold inn vaniljesukker, eddik og de finhakkede hasselnøttene. Spre massen i sirkler på 23 cm på to brett kledd med bakepapir. Strø de grovhakkede nøttene jevnt utover. Stek på 175 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl.
(Ingen ovner er like, så pass på under steikinga. Det er
bedre å bruke litt lavere temperatur og steike lengre når det
gjelder marengsbunner.)
Visp kremost, smør og sukker lett og luftig. Tilsett kremfløte og Kahlua og visp til luftig krem (det går fort).
Mmmmm!! Ser ut til å være slankekost *fnis* - men ser deilig ut læll!!!
SvarSlettMeget mulig jeg må prøve en gong!
Ikke det rette å se på nå som jeg er såå sugen på no snop...
Ha ei fin uke!
Klem
Mmmm - den må jeg prøve!! Takk for oppskrift!
SvarSlettnam :) Denna må prøvast ein gång :D
SvarSlettDenne så spennende ut!
SvarSlettJeg er ikke så glad i marengs, men Kahlua krem hørtes namenam ut :)
Ha en fin dag
-Mini-
Den så nydelig ut. :D skal prøves
SvarSlettPrøvde kaka i helga....oh my!
SvarSlettEt par spørsmål om oppskrifta:
- du piska fløten før du blanda den i smør/ost?
- halverte du oppskriften slik den står her?
Hei Anonym! :o)
Slett-Nei, jeg tilsatte fløten som den er.
-Ja, jeg laga halve denne oppskrifta.
E*
Hei
SvarSlettFant din oppskrift. Det var akkurat den jeg lette etter etter å ha spist den for et par år siden på Bacchus. Har også prøvd meg frem tidligere men din oppskrift virker enda bedre. Tusen takk, Rianne