søndag 13. januar 2013

Bakesøndag : granola

Dette er vel strengt tatt ikke baking, men det involverer både vanlige bakeingredienser og steiking i ovn, så det får gå!
Jeg liker godt å spise yoghurt med hjemmelaga granola til frokost. Har brukt ei oppskrift jeg fant inne hos Chez Larsson, men nå er jeg lei av å måtte finne den der hver gang jeg skal lage, så jeg har oversatt den, og poster den her isteden.

GRANOLA

  • 5 dl store havregryn
  • 5 dl rugflak (det samme som havregryn, bare laga av rug)
  • 2 dl mandler eller andre nøtter
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 dl brunt sukker (jeg bruker demerarasukker)
  • 2 dl vann
  • 5 ss rapsolje eller solsikkeolje
  • 2 dl rosiner/tranebær (eller anna tørka frukt/bær)

  • Sett ovnen på 200°C
    Hakk mandlene.
    Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle, unntatt frukten.
    Bland vann og olje og ha det oppi bollen. Bland godt med hendene til alt er fuktig.
    Spre det utover ei stor langpanne med bakepapir.
    Stekes i ca. 30-35 minutter. Vend på blandingen flere ganger underveis, så den blir jevnt stekt. Pass godt på mot slutten - det blir lett brent langs kantene.
    Når granolaen er passe stekt, ta den ut og la avkjøle helt før du tilsetter rosiner/tranebær og oppbevarer i en tett beholder.

    De fleste ingrediensene kan byttes ut her, f.eks. kan man bruke eplejuice som væske og honning som søtstoff. Tipper det blir godt uansett!

    2 kommentarer:

    1. Å, dette hørtes godt ut. Tror jeg må prøve denne oppskriften en dag. :)

      SvarSlett
    2. Knall mix dette. Laget i dag. Droppet sukker, og det gikk fint!

      SvarSlett

    En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...