søndag 10. februar 2013

Bakesøndag : fransk sjokoladeterte

Denne oppskrifta er fra Allers på midten av nittitallet. Jeg fikk ei venninne til å bake den til bryllupet mitt i '95, og siden har den fulgt meg og blitt fast innslag på bakerepertoaret. Ei mørk og syndig, saftig og litt klissete sjokoladekake - mmmmmm.....

Fransk sjokoladeterte
  • 175 g mørk sjokolade (jeg bruker Dronningsjokolade)
  • 175 g smør
  • 3 eggeplommer
  • 180 g (2 dl) sukker
  • 1 ts vaniljesikker
  • 60 g (1 dl) hvetemel
  • 3 eggehviter
Glasur
  • 3/4 dl fløte
  • 1 ss smør
  • 2 ss melis
  • 100 g mørk sjokolade
Pynt: litt piska krem

Sett ovnen på 180 grader.
Smelt smør og sjokolade sammen. Pist inn sammenvispede eggeplommer og sukker. Sikt på mel og vaniljesukker. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn til slutt. Hell røra i smurt og strødd springform og stek kaka i ca. 30 min. Den skal være litt fuktig inni. Avkjøles i forma på rist.

Glasur:
Fløte, smør og melis gis et oppkok. Dra kjelen av plata og tilsett sjokolade i biter. Når all sjokoladen har smelta røres glasuren jevn. Anrett kaka på serveringsfat og bre glasuren over toppen. Pynt med piska krem og sett kaka kaldt til den skal serveres. Den kan veldig godt lages dagen før den skal serveres.

Jeg glemte å ta bilde av den ferdige kaka, så her er en tidligere variant som ble pynta med spiselige blomster istedenfor krem:o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...