Fant oppskrifta på nettet, og har oversatt den. Enkel og grei!:o) Etter at jeg fant ferdig malte mandler i butikken (sjekk i helsekostbutikker - jeg fant på Kinsarvik Frukt), så er det jo bare en fryyyd å bake med malte mandler! Macarons også - må blogge det óg en dag.
Mandelsitronkjeks
- 100 g skålda og malte mandler
- 100 g sukker
- 100 g romtemperert smør
- 100 g hvetemel
- 1 klype salt
- skall av 2 sitroner
Sett ovnen på 175°C og dekk bakeplatene med bakepapir.
Bland smør og sukker godt med kjøkkenmaskin.
Vask sitronene og riv skallet på fin rasp. Rør inn mandler, mel, salt og sitronskall til det blir en jevn, fast deig.
Nå kan du enten rulle valnøttstore kuler og sette på plata, eller kjevle deigen ut og stikke ut figurer. Jeg ville ha stjernekjeks, så jeg kjevla. Lot deigen hvile en halvtimes tid i kjøleskapet først.
Steik i 10-12 min., til de er lysebrune. Pass på - det blir plutselig for mye!
La kjeksene avkjøles litt på plata før du legger dem forsiktig på ei rist.
Oppbevares i tett boks. Passer perfekt til en kopp te!:o)
Mmmm - tror det er tid for litt afternoon tea her, jeg! Ha en fin søndagskveld, alle! :o)
Å, disse så og hørtes veldig gode ut... Nam, tror de må prøves en dag. :)
SvarSlett