søndag 10. mars 2013

Bakesøndag : sjokolademakroner

Disse makronene har jeg prøvd å lage før en gang. De ble kjempegode, men ikke så lik på makronene fra ekte konditorer. Tok lang tid før jeg prøvde igjen, mye fordi jeg syns det er så pes med hele den skålde&tørke&male mandlene-greia. Nå har jeg funnet ferdig skålda og malte mandler i butikken, så da kan det bli makroner veldig mye oftere!:o)
Har prøvd de samme igjen nå - fortsatt veldig gode, og litt mer makronaktige av utseende!
Fra boka Sjokoladeboken av Pascal Bulinckx.

Sjokolademakroner med sitron og hvit sjokoladekrem
  • 290 g melis
  • 160 g finmalte mandler
  • 2 ss kakao
  • 4 eggehviter
  • 1 liten klype salt
  • 1 ss hvetemel
Krem
  • 2 eggeplommer
  • 70 g melis
  • 2 ss lunkent vann
  • 180 g romtemperert smør
  • 70 g hvit sjokolade
  • revet skall av 1 sitron
Sett ovnen på 200 grader.
Bland melis, mandler, kakao og mel godt sammen i en bolle. Pisk eggehviten stiv med litt salt. Sikt det tørre over og rør om forsiktig.

Sprøyt blandingen på bakepapir med litt plass imellom, ca så store som en 20-kroning. Jeg bruker sprøytepose og en tut med stort, jevnt hull.

La hvile ca 1 time.

Stek makronene i 8-9 minutter og la dem hvile på rist.
Lag kremen:
Pisk eggeplommer og melis sammen. Tilsett lunkent vann og pisk raskt i 2 min. slik at blandingen blir luftig. Tilsett romtemperert smør i terninger og skallet av en sitron. Smelt hvit sjokolade og tilsett. Rør alt godt sammen.

Legg to og to makroner sammen med krem imellom.
Makronene holder seg i 20 dager i tett boks i kjøleskapet.
Jeg elsker kombinasjonen sitrus og sjokolade!

Ha en fortsatt fin søndagskveld!:o)

2 kommentarer:

  1. Nam-nam, disse så veldig gode ut! :P

    SvarSlett
  2. Så lekre, de så herlige ut :)

    Ha ei fin uke!

    Hilsen Marie :) :)

    SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...