Har prøvd de samme igjen nå - fortsatt veldig gode, og litt mer makronaktige av utseende!
Fra boka Sjokoladeboken av Pascal Bulinckx.
Sjokolademakroner med sitron og hvit sjokoladekrem
- 290 g melis
- 160 g finmalte mandler
- 2 ss kakao
- 4 eggehviter
- 1 liten klype salt
- 1 ss hvetemel
- 2 eggeplommer
- 70 g melis
- 2 ss lunkent vann
- 180 g romtemperert smør
- 70 g hvit sjokolade
- revet skall av 1 sitron
Bland melis, mandler, kakao og mel godt sammen i en bolle. Pisk eggehviten stiv med litt salt. Sikt det tørre over og rør om forsiktig.
Sprøyt blandingen på bakepapir med litt plass imellom, ca så store som en 20-kroning. Jeg bruker sprøytepose og en tut med stort, jevnt hull.
La hvile ca 1 time.
Stek makronene i 8-9 minutter og la dem hvile på rist.
Lag kremen:
Pisk eggeplommer og melis sammen. Tilsett lunkent vann og pisk raskt i 2 min. slik at blandingen blir luftig. Tilsett romtemperert smør i terninger og skallet av en sitron. Smelt hvit sjokolade og tilsett. Rør alt godt sammen.
Legg to og to makroner sammen med krem imellom.
Makronene holder seg i 20 dager i tett boks i kjøleskapet.
Jeg elsker kombinasjonen sitrus og sjokolade!
Ha en fortsatt fin søndagskveld!:o)
Nam-nam, disse så veldig gode ut! :P
SvarSlettSå lekre, de så herlige ut :)
SvarSlettHa ei fin uke!
Hilsen Marie :) :)